Kutsu vuoden 2018 tapahtumaan

AUNUKSEN  MUSIIKKIFESTIVAALI   1.-4.8.2018

Taustaa

Aunuksessa, Venäjän karjalassa on vahvat kansalliset perinteet kulttuurin alalla. Lähes joka kylässä on oma kuoro ja esiintyjäryhmä. Aunuksen musiikkikoulu ja harrastusten talo ovat aktiivisen toiminnan keskuksia. Musiikkitilaisuuksia pidetään vuoden mittaan useita. Aunuksen kuvataide ja valokuvaus on korkeatasoista. Aunuksen väestön enemmistö on karjalaista. Aunus sijaitsee 200 km Suomen rajalta itään.

Aunuksessa pidettiin kesällä 2011 ensimmäinen laaja musiikkifestivaali. Se kokosi  eri tilaisuuksiin 1.300 osanottajaa. Esiintyjiä tuli myös Suomesta. Festivaaleja on pidetty vuosittain. Vuonna 2017 ne pidettiin elokuun alussa Aunuksessa ja Prääsässä ja Suomesta osallistujia olo 110 henkeä.  

Festivaali on vuosittainen tapahtuma, vuonna 2018 kahdeksannen kerran. Festivaalitapahtumat ovat ajalla 1.-4.8.2018 (keskiviikko-lauantai).

Elokuun alku Aunuksessa on kesän kauneimpaa aikaa. Festivaalin valmistelussa on haluttu painottaa:

  • tapahtumia on useita, painotetaan kylien omia tapahtumia
  • tuodaan esille omaa karjalaista kulttuuria myös muiden kulttuurien edustajille
  • valmistellaan tapahtumat hyvissä ajoin
  • neljäpäiväiset tapahtumat sijoittuvat Aunuksen ja Prääsän piiriin

Vuonna 2018 monipuolisessa ohjelmistossa on jokaiselle jotakin. Erityisen kiinnostavaa on varmaan kuulla hyvin perinteisiä kansanlauluja. Ohjelmakokonaisuus sopii hyvin kuorojen ja esiintyjäryhmien omiin ohjelmistoihin. Esiintyjiä odotetaan sekä Suomesta että Karjalan tasavallasta. Konsertteja ja pienempiä esiintymisiä riittää päivien aikana. Samalla tutustutaan alueen karjalaiseen kulttuuriin sen eri muodoissa. Tapahtumasarja sopii hyvin myös turistimatkalaisille. Vuonna 2018 tutustutaan myös Syvärin luostariin ja osallistutaan kahteen praasmiekka-tapahtumaan.

Festivaali on merkittävä kulttuurimatkailutapahtuma. Kuorojen ja esiintyjäryhmien ohjelmiston kuuleminen, kauniista kesästä nauttiminen, kyliin ja karjalaiseen kulttuuriin tutustuminen sekä hyvä ruoka ovat merkittäviä matkailutekijöitä.  

Festivaaliin on hyvät yhteydet Suomesta. Bussiyhteydet toimivat ja myös henkilöauton käyttö on mahdollista.  Ryhmille suositellaan osallistumista ryhmämatkaan Matka-Ärrän kanssa.

Se järjestää jo usean vuoden tapaan bussimatkan Aunukseen alkaen Vaasasta Joensuun kautta. Matkan hinta on alustavasti 330 euroa (valuuttakurssivarauksin, edellyttää 30 osallistujaa) käsittäen kuljetukset, hotellimajoituksen kahden hengen huoneessa Olonga-hotellissa, aamiaiset ja ateriat Karjalan puolella ruokajuomineen sekä kulttuuriohjelman. Avustamme viisumin hankinnassa (normaali hinta m. 75 euroa, esiintyjille puoleen hintaan)

Hinta sisältää:

  • ohjelman mukaiset palvelut ja ateriat Karjalassa
  • majoitus kahden hengen huoneissa Olonga-hotellissa
  • kuljetus täysturistibussilla
  • kuljettajan palvelut

Hinta ei sisällä viisumin hankintaa (n. 75 euroa, esiintyjille puoli hintaa), mutta hankinnassa avustetaan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä  Matka-Ärrä Oy. Noudatetaan yleisiä pakettimatkojen sääntöjä, joita saa toimistosta.

_ _ _ _ _

Tiedustelut ja ilmoiittautumiset:

  • Antti Koski, 0500 712 903  a.koski(at)netikka.fi ( Pohjanmaa-Karjala ry)
  • Reijo Järvinen  0400 865 840, matka-arra(at)kolumnus.fi

Lisätietoja:

http://www.aunuksenmusiikkifestivaali.com
http://www.matka-arra.com

Kirja / raportti edellisen vuoden 2017 festivaalista: katso Ifolor (tilausnumero 414 62459 / Viena Kaskinen) asiakaspalvelu(at)ifolor.fi

tai tiedotussihteeri  Viena Kaskinen + 358 5030 71197