2019 – ohjehii

KÄYTÄNDÖN OHJEHII MATKAH NIŠKOIH

Kebjin taba yhtyö on tulla kerale Matka-Ärrä Oy:n valmismatkah (Reijo Järvinen 0400-865 840). Matkan hindu on n. 340 euruo ristikanzua kohti. Hindah kuulutah matkat, matkanvedäjän palvelut, yöbymine kahten hengen pertilöis, täyspido syömizien da juomizien kel dai programmoih da konzertoih piäzy.

Matkale voi yhtyö sežo omal mašinal libo bussal. Matkan syömizien hindu on 100 euruo. Sih kuuluu huondesverot da kaksi veruo juomizien kel matkuprogramman mugah. Programmoih da konzertoih piäzy maksau 30 euruo ristikanzua kohti. Yöbymine kahten hengen pertilöis maksau kaikkiedah n. 90 euruo kolmel yöl. Yöbymine on uvvistetus hotelli Olongas, kudamas on pertilöis pezevyndyperti da lämmin vezi. Talois on kyly. Sežo yhten hengen pertilöi on ližämaksos.

Yhtevyöt Jovensuuspäi eri puolil Suomie ollah hyvät. TIeduo suau VR:n da Matkahuollon sivuloilpäi. Matkan lähtöh kerävymmö Jovensuun bussuazemal 31.7. n.14 čuasul konzu suahah kerale eri puolil Suomie tulijat matkuajat, kudamat ei olla Matka-Ärrän maršrutal. Omal mašinal kulgijat voijah tulla Anuksen hotellih jo č 14 algajen. Matkal on mahto yöbyö Jovensuus huogiel hinnal. Tavan mugah olemmo varannuh keskučas sijaiččijas Green Star -hotellis pertii hindah n. 70 euruo (syndyy 2-3 hengie/perti). Huondesvero maksetah eriže.

Viizu da pasportu
Festivualih yhtynnyzile on järjestetty ms. kul’tuuruviizu, kudai on tavallistu viizua huogiembi. Sen hindu oli vuvvennu 201841 euruo da vuoziviizannu 56 euruo. Viizah niškoi pidäy olla pasportu, kudaman pidäy olla väis puoli vuottu matkan jälgeh. Kul’tuuruviizan pakiččemizeh pidäy ristikanzan tiijot, adressu, ruadokohtan adressu da niilöin telefonnoumerat da sähköpoštuadressu. Kul’tuuruviizat pakitah joukol oraskuul 2019. Viizoi hoidau Lappeenrannas Suomen Tourcenter Sojuz Oy, Katerina Medvedeva. Anuksen hallindo järjestäy kul’tuuruviizoin puollot.

Den’gu da ostokset
Den’gan vaihto on kebjin rajan jälles Jänismäil ms. parzitaloin denganvaihtokohtas. Bankomuataspäigi voi kebjiesti ottua suomelazel bankukartil libo Visa-kartil rub’lua. Kartit ruatah suurembis laukois. Anukses on kolme bankua. Rub’lan kursu euroh näh on huogei. Se tarkoittau ku ostoksetgi ollah huogiet. Anukses järjestämmö giidan kel ostoskävelendän, kudamas tuttavummo mm. kuvataido-ozutteluh, kävymmö huogieloile ostoksile parfyymilaukkah, ostammo juodavua da paikallistu mageipalua kodih viettäväkse. Sežo karjalankielisty kirjalližuttu da karjalastu käziruaduo voibi ostua.

Muzeit da ozuttelut
Anuksen kanzalline muzei on ylen hyvä da mieldykiinittäi. Programmah kuuluu sežo tuttavumine Aleksandr Syväriläzen manasterih. Suuren Sellän da Kinnermän kylät, kudamih tuttavutah, evustetah čomindu karjalastu perindöllisty rakendamistu.

Ližätieduo: Antti Koski, 0500-712 903, a.koski(at)netikka.fi

 

KÄYTÄNNÖN OHJEITA MATKAA VARTEN

Matkustaminen
Helpoin tapa osallistua on tulla mukaan Matka-Ärrä Oy:n pakettimatkaan ( Reijo Järvinen 0400-865 840). Matkan hinta on noin 340 euroa hengeltä käsittäen matkat ja matkanjohtajan palvelut, majoituksen kahden hengen huoneissa, täysihoidon perillä ruokajuomineen sekä ohjelmiin ja konsertteihin osallistumiset.

Matkalle voi osallistua myös omalla autolla tai bussilla. Matkan ruokailupaketin hinta on 100 euroa sisältäen aamiaisen ja kaksi ateriaa ruokajuomineen matkaohjelman mukaisesti. Ohjelmiin ja kaikkiin konsertteihin osallistuminen maksaa 30 euroa/hlö. Majoitus kahden hengen huoneissa maksaa yhteensä n. 90 euroa sisältäen kolme yötä. Majapaikka on uudistettu hotelli Olonga, jossa
huoneissa on suihku ja lämmin vesi. Talossa on sauna. Myös yhden hengen huoneita on tarjolla pieneen lisähintaan.

Yhteydet Joensuuhun eri puolilta Suomea ovat hyvät. Tietoja saa VR:n ja Matkahuollon sivuilta. Matkan lähdössä kokoonnutaan Joensuussa linja-autoasemalla 31.7. noin klo 14, jolloin mukaan saadaan eri puolilta Suomea tulevat, jotka eivät ole Matka-Ärrän reitin varrella. Omalla kulje- tuksella liikkuvat voivat majoittua Aunukseen jo klo 14 alkaen. Meno- ja paluumatkalla on mahdollista yöpyä Joensuussa edullisesti. Olemme tavallisesti varanneet keskustassa sijaitsevasta hotelli Green Starista huoneita hintaan n. 70 euroa (mahtuu 2-3 henkeä). Aamiainen maksetaan erikseen.

Viisumi ja passi
Festivaalin osallistujille on järjestetty ns. kulttuuriviisumi, joka on tavallista viisumia selvästi halvempi. Sen hinta oli v. 2018 kertaviisumina 41 euroa ja vuosiviisumina 56 euroa. Viisumia varten tulee olla oma passi, jonka on oltava voimassa puoli vuotta matkan jälkeen. Kulttuuriviisu- min hakemisessa tarvitaan henkilön tiedot, osoite, työpaikan osoite sekä niiden puhelinnumerot ja sähköposti. Kulttuuriviisumit haetaan ryhmänä toukokuulla 2019. Asiaa hoitaa Lappeenrannassa Suomen Tourcenter Sojuz Oy, Katerina Medvedeva. Aunuksen hallinto järjestää kulttuuriviisumeille puollot.

Rahat ja ostokset
Rahan vaihto tapahtuu edullisimmin ja kätevimmin rajan jälkeen Jänismäellä ns. hirsitalon rahanvaihtopisteessä. Mukaan suositellaan siis vain euroja. Pankkiautomaatista voi helposti ottaa suomalaisella pankkikortilla tai Visalla ruplia, myös kohtuulliseen kurssiin. Kortit toimivat suuremmissa kaupoissa. Aunuksessa on kolme pankkia. Ruplan kurssi on euroon nähden edullinen. Se tarkoittaa, että myös ostokset ovat edullisia. Järjestämme ohjatun ostoskävelyn Aunuksessa, jolloin tutustutaan mm. kuvataidenäyttelyyn, teemme edullisia hankintoja parfyymikaupassa, ostetaan juomia sekä paikallisia herkutteluerikoisuuksia kotiin vietäväksi. Myös karjalankielistä kirjallisuutta sekä karjalaisia asusteita ja käsityötuotteita on tarjolla.

Museot ja näyttelyt
Aunuksen kansallinen museo on erittäin hyvä ja mielenkiintoinen. Ohjelmaan kuuluu myös tutustu-minen Aleksanteri Syväriläisen luostariin. Suuren Selän museokylä edustaa kauneinta karjalaista perinnerakentamista samoin kuin Kinnermäen kylä, joihin tutustutaan..

Lisätietoja: Antti Koski, 0500-712 903, a.koski(at)netikka.fi