Ohjeita festivaalivieraille ja esiintyjille

Intra-säätiö / Pohjanmaa-Karjala ry 11.1.2015

OHJEITA FESTIVAALIVIERAILLE JA ESIINTYJILLE

Tervetuloa Aunuksen musiikkifestivaalitapahtumiin v. 2015 / Festivaaliohjelma

Festivaaliohjelma

Torstai 30.7.

Ohjelmassa on majoittuminen ja tutustumista Aunuksen keskustan palveluihin hotelli Olonijan vieressä. Pankit toimivat illalla klo 18 saakka. Ruplan kurssi on erittäin edullinen. Kävely hotellin lähistössä antaa jo kuvan Aunuksen elämästä. Museo on auki joka arkipäivä. Oppaan palvelut ovat käytettäsissä.

Osanottajien toivotaan ehtivän Aunukseen jo torstai-illaksi 30.7. klo 19.30 mennessä, jolloin Olonija-hotellin ravintolassa on ”tervetuloa” -tapaaminen. Siihen kuuluu myös ateriointi. Sen yhteydessä tapaamme suomalaisten osallistujien lisäksi paikallisia musikantteja tunnelman kohottajina. Ateriaan kuuluvat myös juomat.

Perjantain 30.7. ohjelmassa on opastettu bussimatka kylien kautta Viteleen (n. 45 km Aunuksesta), jossa aluksi konsertti Vitelen vanhankodilla, johon kaikki suomalaiset esiintyjät ja turistit ovat tervetulleet. Sen jälkeen lähdemme katsomaan Laatokan rantaa ja nautimme viteleläisten järjes- tämän lounaan ruokajuomineen. Musiikkiesitykset kuuluvat asiaan, sekä suomalaisten puolelta että Vitelen Ihalma-kuoron toimesta. Vitelestä jatkamme kohti Kolatselässä sijaitsevaa Tulemajärven rautakaivosmuseota, jossa on järjestetty yleistapahtuma sekä konsertti, jossa kaikki suomalaiset kuorot ja lauluryhmät sekä karjalaiset kuorot esiintyvät. Konserttipaikka on vaikuttava vanhoine raunioineen. Matkalla sinne pysähdymme tutustumaan Kinnermäen museokylään ja Vieljärven Karjalan Kielen Kodi- hankkeeseen sekä aterioimaan. Illaksi palaamme Aunukseen hotelliin, jossa ilta jatkuu tanssin merkeissä.

Lauantain 1.8. ohjelmassa aamulla on toivottu käynti Aleksanteri Syväriläisen luostarissa on mah- dollista järjestää. Se sijaitsee n. 40 km etäisyydellä Aunuksesta. Luostari pyytää pientä maksua vierailijalta. Luostarissa on palvelu klo 10, johon voi osallistua. Luostarin alueella on myös muisto- esineiden myymälä ja kahvilapalvelut. Vaihtoehtoisesti on mahdollista tutustua Aunuksen keskus- taan ja sen kahviloihin ja kauppoihin sekä Aunuksen museoon jne. Lauantain pääkonsertti on Au- nuksen kulttuuritalossa keskustassa. Siinä esiintyvät kaikki ryhmät sekä Suomesta että Karjalasta. Illaksi lähdetään Kuujärvelle, lyydiläisalueelle. Siellä osallistutaan kyläläisten kanssa kulttuuritalol- la pidettävään yhteiseen konserttiin. Siellä on ainutlaatuinen mahdollisuus kuulla vanhaa karjalaista lauluperinnettä, uudempien laulujen ohessa. Konsertin jälkeen on mahdollista tutustua kylään, mm. lyydiläistaloon. Illalla on mahdollisuus vielä tanssia hotelli Olonijan ravintolassa.

Sunnuntaina 2.8. lähdemme aamiaisen jälkeen tutustumaan Aunuksen maisemiin ja kyliin oppaan johdolla. Kierros päätyy Suuren Selän museokylään, jossa osallistumme perinteelliseen Iljan päivän praasniekkaan. Sen yhteydessä järjestetään konsertti sekä kylään tutustuminen. Vapaamuotoisessa ulkoilmatilaisuudessa voi tehdä hankintoja, muistoesineitä. hunajaa, kirjallisuutta jne. Mielenkiin- toista on keskustella tilaisuuteen saapuvien karjalaisten kanssa yhteisellä ”sekakielellä”. Musiikkia kuullaan laidasta laitaan karjalaksi ja suomeksi. Lopuksi järjestetään yhteinen ateria, jonka jälkeen matka jatkuu kotiin päin Suomeen.

Ohjelmaan voidaan sisällyttää monia muitakin tutustumiskohteita toivomusten mukaan. Majoitusta voi jatkaa oman maun mukaan vielä pitempäänkin edullisin hotellihinnoin. Kuorojen ja ryhmien esiintymisohjelmista voinemme keskustella jo etukäteen Suomessa. Tiedämme, että lauluja ja repertuaaria riittää ! Tulemme mielellämme selostamaan tapahtumia halukkaille etukäteen jo Suomessa.

Muusta matkaohjelmasta lisätietoja:

  • suomeksi ja karjalaksi: Jelena Pystina: + 7 921 4522749

Antti Koski: + 358 500 712 903

Viisumikäsittely onnistuu helposti esimerkiksi Lappeenrannan Sojuz-toimiston kanssa, joka on viime vuodet hoitanut hyvin asiat. Esiintyjille myönnetään ns. kulttuuriviisumi muodolliseen hin- taan. Viisumikäsittelyyn on hyvä varautua hyvissä ajoin etukäteen, kun ryhmä on tiedossa. Periaat- teessa viisumin saa viikossa-kahdessa, mutta on hyvä selvittää tilanne jo huomattavasti ennen. Turistiryhmät voivat hakea samanaikaisesti viisumia esiintyjien kanssa. Avustamme viisumien hankinnassa.

Majoituksen osalta on tehty varaus koko hotelli Olonian kapasiteetista. Hotelliin mahtuu n. 70 henkeä ja siinä on mahdollisuudet 1,2 sekä 3-4 hengen huoneista, joissa on suihku. Hinnasto on liitteenä. Aamiainen kuuluu hintaan. Majoitushinnat ovat edullisia. Tämän lisäksi on myös muita majoituspaikkoja. . Hotellimaksut suoritetaan ruplina. Ryhmät saavat aamulla kunkin majoitusta koskevan laskun. Sen jälkeen mennään viereiseen pankkiin vaihtamaan euroja rupliksi tarvittava määrä. Hotelli tietää tämän järjestelyn.

Muut maksut

Osallistumismaksuna, jolla katetaan järjestelykuluja ( tulkkaus jne. ) peritään esiintyjiltä

3-10 henkeä 30 euroa

10-19 ” 50 ”

yli 20 ” 80 ”

Osallistumismaksun voi maksaa paikan päällä.

Festivaalilippu maksaa 20 euroa/hlö ( oikeuttaa kaikkiin tilaisuuksiin, kaikki suomalaiset vieraat sekä esiintyjät ). Lipun voi maksaa paikan päällä.

Ateriat

  • festivaaliohjelmaan kuuluva ateriointi

– torstai 30.7. tervetulotilaisuus n. 10 euroa/hlö ruokajuomineen

– perjantai 31.7. piknik Laatokan rannalla n. 10 ” ”

– perjantai 31.7. päivällinen n. 13 ” ”

– lauantai 1.8. lounas keskustassa n. 10 ” ”

– lauantai 1.8. illallinen Kuujärvellä n. 13 ” ”

– sunnuntai 3.8. lounas Suuressa Selässä n. 10 ” ”

  • ateriat maksetaan järjestäjille ryhmänä paikan päällä

Aunuksessa on lisäksi muita kahviloita, ruokaloita ja ravintoloita (pienemmille ryhmille).

Kuljetukset

Omalla bussilla kulkevat ryhmät käyttävät festivaalipaikoista toiseen siirryttäessä omia bussejaan. Sovitaan yhteiskuljetuksista esim. luostarikäynnin yhteydessä. Aunuksessa toimii tehokkaasti taksiliikenne, joka on huomattavan edullista. Kuljetukset Suomesta ja takaisin Suomeen: informaatiota saa järjestäjältä bussivuoroista, tilaustaksista jne.

Valuutta ja ostokset

Ruplia kannattaa vaihtaa mieluiten Venäjän puolella, sillä kurssi on tällä tavoin edullisin. Valuuttaa saa pankeista, myös esim. Visa-kortilla. Visaa ei yleensä paljon käytetä. Valuuttaa saa myös rajan lähistöllä olevista vaihtopisteistä esim. Jänismäellä rajan jälkeen, jossa ryhmät muutenkin tapaavat käydä kahvilla. Kurssi on tätä kirjoitettaessa: 1 euro: 70 ruplaa. (hyvin edullinen kurssi). Ostoksia voi esim. Aunuksessa tehdä ruplilla varsin helposti. Tarjontaa kaikenlaisesta tavarasta on. Juomia ja suolaista saa lähes ympäri vuorokauden esim. hotellin vieressä olevasta ns. Sinisestä kaupasta.

Tuliaiset

Suomesta päin tultaessa ystäville voi varata esim. suomalaista kahvia. Hapankorput ovat myös suosittuja. Kuitenkaan liha- tai maitotaloustuotteita ei saa tuoda yli rajan. Kotiinpäin tultaessa suosittuja tuomisia ovat mm: tupakka ( 1 kartonki), alkoholijuomat ( 1 litra väkeviä, 4 l viinejä ja 16 l olutta). Kalasäilykkeet ovat edullisia ja maineikkaita. Lasitavara on edullista. Festivaalin yhteydessä myydään karjalaista kirjallisuutta, em. Nikolai Ryshkinin uutta laulukirjaa, hunajaa, muistoesineitä jne. Apteekista voi ostaa lääkkeitä hyvin edullisesti.

Asusteet

Eletään kesän kauneinta ja lämpimintä aikaa. Kevyt vapaa-ajan asu esiintymisasujen lisäksi on paikallaan, miksei myös uima-asu. Kaiken varalta tietenkin kevyt sadetakki tai –varjo on paikallaan ja tietenkin ”ohvia”.

Lääkkeet ja reseptit

Varannette omat lääkkeet ja niihin liittyvät reseptit mukaan. Joskus tulli on kysynyt reseptejä. Hiilitabletit on hyvä pitää varalla, sillä bakteerikanta on erilainen. Juotava kannattaa ostaa pulloina.

Kännykkä

Soittaminen Suomeen tai kaverille Aunuksessa on edelleen varsin kallista. Siksi kannattaa käyttää tekstiviestejä. + 358 –systeemi toimii.

Erityistä, kysyttävää ?

Allekirjoittanut ja Jelena Pystina ovat käytettävissä erilaisten toivomusten suhteen. Yhteystiedot edellä.

Tervetuloa !

Pohjanmaa-Karjala ry

Antti Koski

+358 500 712 903

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s