2016

Vuvven 2016 Anuksen muuzikkufestivuali pietäh 30.7.-2.8.2016. Tapahtumu pietäh nygöi kuvvettu kerdua. Tapahtumat sijoitutah Karjalan tazavallan kahten kanzallizen piirin, Anuksen da Priäžän piirin alovehele, kudamas karjalastu rahvastu on kaikkii enämbi. Festivualitapahtumat da ohjelmisto ollah enimyölleh karjalankielizet. Tapahtuamt sijoitutah Anuksen keskučan ližäkse moneh kyläh, kudamis on karjalankielisty eläjiä. Nämmii kylii ollah Kud’ärvi, Suuri Selgy, Videl, Nurmoilu. Ližäkse on konzertu Priäžän piiris Karjalan Kielen Kois Vieljärvel dai Tulemajärven vahnal kaivosalovehel. Programmas on 8-10 erijyttymiä kul’tuurutapahtumua, kudaman kel tuttavutah Karjalan tazavallan kylih da luondoh.

Vuotettavannu on keskel čomindu keziä mieldykiinittäi tuttavundu karjalazeh da karjalankielizeh kul’tuurah Anukses da Priäžäs. Huogei hoteli Olonia on kogonah tilattu tapahtumah niškoi. Tulendu on mahtolline jo piätenčän.

Pohjanmaa-Karjala ry
Antti Koski +358 500 712 903 a.koski(at)netikka.fi

Kesän 2016 Musiikkifestivaali

Vuoden 2016 Aunuksen musiikkifestivaali järjestetään ajalla 30.7.- 2.8.2016. Tapahtuma järjestetään nyt kuudetta kertaa. Tapahtumat sijoittuvat Karjalan tasavallan kahden kansallisen piirin, Aunuksen ja Prääsän piirin alueelle, joissa karjalaista väestöä on eniten. Festivaalitapahtumat ja ohjemisto sekä juonnot ovat pääosin karjalankielisiä. Tapahtumat sijoittuvat Aunuksen keskustan lisäksi moneen kylään, joissa on karjalankielistä asutusta. Näitä kyliä ovat v. 2016 Kuujärvi, Suuri Selkä, Vitele, Nurmoila. Lisäksi on myös konsertti Prääsän piirissä Karjalan Kielen Kodissa Vieljärvellä sekä Tulemajärven vanhalla kaivosalueelle. Ohjelma käsittää 8-10 erilaista kulttuuritapahtumaa, jonka ohessa tutustutaan Karjalan tasavallan kyliin ja luontoon.

Odotettavissa on keskellä kauneinta kesää mielenkiintoinen tutustuminen karjalaiseen ja karjalankieliseen kulttuuriin Aunuksessa ja Prääsässä. Edullinen hotelli Olonia on kokonaan varattu tapahtumia varten. Saapuminen on mahdollista jo perjantaina.

Pohjanmaa-Karjala ry
Antti Koski +358 500 712 903 a.koski(at)netikka.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s