Ohjeita festivaalivieraille ja esiintyjille

Pohjanmaa-Karjala ry 27.1.2016

OHJEITA FESTIVAALIVIERAILLE JA ESIINTYJILLE

Tervetuloa Aunuksen musiikkifestivaalitapahtumiin v. 2016

Festivaaliohjelma

Lauantai 30.7.

Ohjelmassa on majoittuminen hotelli Olonijaan ja tutustumista Aunuksen keskustan palveluihin hotelli vieressä. Pankit toimivat illalla klo 18 saakka. Ruplan kurssi on erittäin edullinen. Kävely hotellin lähistössä antaa jo kuvan Aunuksen elämästä. Museo on auki joka arkipäivä. Oppaan palvelut ovat käytettävissä.

Osanottajien toivotaan ehtivän Aunukseen jo lauantai-illaksi 30.7. klo 19.30 mennessä, jolloin Olonija-hotellin ravintolassa on ”tervetuloa” -tapaaminen. Siihen kuuluu myös ateriointi. Sen yhteydessä tapaamme suomalaisten osallistujien lisäksi paikallisia musikantteja tunnelman kohottajina. Aterioihin kuuluvat myös juomat.

Sunnuntai 31.7.

Ohjelmassa on heti aamiaisen jälkeen lähtö bussilla Prääsän piiriin, jossa osallistutaan klo 12 alkavaan Karjalan Kielen Kodin syntymäpäiväjuhlaan. Se sijaitsee Vieljärven rannalla. On mahdollista ostaa piirakoita ja teetä. Kuulemme musiikkiohjelmaa ja karjalaista puhetta. Sen jälkeen jatketaan Kolatselkään, jossa klo 16 alkavat erilaiset tapahtumat vanhan Tulemajärven rautakaivoksen raunioilla. Ohjelmassa on ateriointi ja konsertti. Tilaisuuden jälkeen n. klo 19 lähdetään takaisin Aunukseen, jossa ateria ja vapaa ilta.

Maanantain 1.8. ohjelmassa on opastettu bussimatka kylien kautta Viteleen (n. 45 km Aunuksesta), jossa aluksi konsertti Vitelen vanhankodilla, johon kaikki suomalaiset esiintyjät ja turistit ovat tervetulleet. Sen jälkeen lähdemme katsomaan Laatokan rantaa ja nautimme viteleläisten järjestämän lounaan ruokajuomineen (musiikillinen pikinik). Musiikkiesitykset kuuluvat asiaan, sekä suomalaisten puolelta että Vitelen Ihalma-kuoron toimesta. Vitelestä jatkamme Aunuksen keskustan kautta Kuujärvelle, jossa tapaamme kyläläisiä konsertin merkeissä. Kuujärvi on luonnonkaunis kuuluisa paikka, jossa puhutaan karjalaa lyydiläismurteella. Palaamme takaisin Aunuksen keskustaan, jossa ateria ja illalla festivaali pääkonsertti kulttuuritalolla. Kaikki ryhmät esiintyvät.

Konsertin jälkeen on illallinen ja yhteinen illanvietto viereisessä elokuvateatteritalossa. Laulamme ja tanssimme. Illaksi palaamme Aunukseen hotelliin, jossa ilta jatkuu tanssin merkeissä.

Tiistain 2.8. ohjelmassa aamulla on vapaata tai mahdollisuus erikseen järjestettynä vierailla Aleksanteri Syväriläisen luostarissa. Se sijaitsee n. 40 km etäisyydellä Aunuksesta. Luostari pyytää pientä maksua vierailijalta. Vaihtoehtoisesti on mahdollista tutustua Aunuksen keskustaan ja sen kahviloihin ja kauppoihin sekä Aunuksen museoon jne. Suuren Selän museokylään tutustumme puolelta päivin. Siellä on mahdollista tutustua vanhaan karjalaisasutukseen, taloihin ja tunnelmaan ja tutustua alueen asukkaisiin. Siellä on myynnissä kirjoja, käsitöitä, hunajaa jne. Iljan päivän praasniekan ulkoilmakonsertti pidetään museon pihapiirissä. Konsertin jälkeen on ateria ja paluumatka Suomeen.

_ _ _

Ohjelmaan voidaan sisällyttää monia muitakin tutustumiskohteita toivomusteen mukaan. Majoitusta voi jatkaa oman maun mukaan vielä pitempäänkin edullisin hotellihinnoin.

Kuorojen ja ryhmien esiintymisohjelmista voinemme keskustella jo etukäteen Suomessa. Tiedämme, että lauluja ja repertuaaria riittää ! Tulemme mielellämme selostamaan tapahtumia halukkaille etukäteen jo Suomessa.

Muusta matkaohjelmasta lisätietoja: Antti Koski: + 358 500 712 903

Viisumikäsittely onnistuu helposti esimerkiksi Lappeenrannan Sojuz-toimiston kanssa, joka on viime vuodet hoitanut hyvin asiat. Esiintyjille myönnetään ns. kulttuuriviisumi muodolliseen hintaan. Viisumikäsittelyyn on hyvä varautua hyvissä ajoin etukäteen, kun ryhmä on tiedossa. Periaatteessa viisumin saa parissa viikossa, mutta on hyvä selvittää tilanne jo huomattavasti ennen. Turistiryhmät voivat hakea samanaikaisesti viisumia esiintyjien kanssa. Avustamme viisumienhankinnassa.

Majoituksen osalta on tehty varaus koko hotelli Olonian kapasiteetista. Hotelliin mahtuu n. 100 henkeä ja siinä on mahdollisuudet 1, 2 sekä 3-4 hengen huoneista, joissa on suihku. Aamiainen kuuluu hintaan. Majoitushinnat ovat edullisia. Tämän lisäksi on myös muita majoituspaikkoja. Hotellimaksut suoritetaan ruplina. Raha vaihdetaan viereisessä pankissa. Ryhmät saavat kunkin majoitusta koskevan laskun. Viereisessä pankissa vaihdetaan euroja rupliksi tarvittava määrä. Hotelli tietää tämän järjestelyn. Hotellin hinnat vahvistetaan myöhemmin keväällä, mutta ne ovat euroissa hyvin kohtuulliset, tavallisesti henkeä kohden 25-40 euroa/yö.

Muut maksut

Osallistumismaksuna, jolla katetaan järjestelykuluja ( tulkkaus jne. ) peritään esiintyjiltä

 • 3-10 henkeä 30 euroa
 • 10-19 henkeä 50 euroa
 • yli 20 henkeä 80 euroa

Osallistumismaksun voi maksaa paikan päällä.

Festivaalilippu maksaa 20 euroa/hlö ( oikeuttaa kaikkiin tilaisuuksiin, kaikki suomalaiset vieraat sekä esiintyjät ). Lipun voi maksaa paikan päällä.

Ateriat

Festivaaliohjelmaan kuuluva ateriointi

 • lauantai 30.7. tervetulotilaisuus 10 euroa/hlö ruokajuomineen
 • sunnuntai 31.7. Prääsässä, teetarjoilu ja lounas 10 euroa/hlö ruokajuomineen
 • sunnuntai 31.7. päivällinen 15 euroa/hlö ruokajuomineen
 • maanantai 1.8. lounas keskustassa 10 euroa/hlö ruokajuomineen
 • maanantai 1.8. illallinen 15 euroa/hlö ruokajuomineen
 • tiistai 2.8. lounas Suuressa Selässä 10 euroa/hlö ruokajuomineen

Ateriat maksetaan järjestäjille ryhmänä paikan päällä. Ed. yhteensä 70 euroa.

Aunuksessa on lisäksi muita kahviloita, ruokaloita ja ravintoloita (pienemmille ryhmille). Suuremmille ryhmille ennakkovaraus on välttämätön.

Kuljetukset

 • Omalla bussilla kulkevat ryhmät käyttävät festivaalipaikoista toiseen siirryttäessä omia bussejaan.
 • Sovitaan yhteiskuljetuksista esim. luostarikäynnin yhteydessä.
 • Aunuksessa toimii tehokkaasti taksiliikenne, joka on huomattavan edullista.
 • Kuljetukset Suomesta ja takaisin Suomeen: informaatiota saa järjestäjältä bussivuoroista, tilaustaksista jne.

Valuutta ja ostokset

Ruplia kannattaa vaihtaa mieluiten Venäjän puolella, sillä kurssi on tällä tavoin edullisin. Valuuttaa saa pankeista, myös esim. Visa-kortilla. Visaa ei yleensä paljon käytetä. Valuuttaa saa myös rajan lähistöllä olevista vaihtopisteistä esim. Jänismäellä rajan jälkeen, jossa ryhmät muutenkin tapaavat käydä kahvilla. Kurssi on tätä kirjoitettaessa: 1 euro: 80 ruplaa (hyvin edullinen kurssi). Ostoksia voi esim. Aunuksessa tehdä ruplilla varsin helposti. Tarjontaa kaikenlaisesta tavarasta on. Juomia ja suolaista saa lähes ympäri vuorokauden esim. hotellin vieressä olevasta ns. Sinisestä kaupasta.

Tuliaiset

Suomesta päin tultaessa ystäville voi varata esim. suomalaista kahvia. Hapankorput ovat myös suosittuja. Kuitenkaan liha- tai maitotaloustuotteita ei saa tuoda yli rajan.

Kotiinpäin tultaessa suosittuja tuomisia ovat mm: tupakka ( 1 kartonki), alkoholijuomat (1 litra väkeviä, 4 l viinejä ja 16 l olutta). Kalasäilykkeet ovat edullisia ja maineikkaita. Lasitavara on edullista. Festivaalin yhteydessä myydään karjalaista kirjallisuutta, em. Nikolai Ryshkinin uutta laulukirjaa, hunajaa, muistoesineitä jne. Apteekista voi ostaa lääkkeitä hyvin edullisesti.

Asusteet

Eletään kesän kauneinta ja lämpimintä aikaa. Kevyt vapaa-ajan asu esiintymisasujen lisäksi on paikallaan, miksei myös uima-asu. Kaiken varalta tietenkin kevyt sadetakki tai –varjo on paikallaan ja tietenkin ”ohvia”.

Lääkkeet ja reseptit

Varannette omat lääkkeet ja niihin liittyvät reseptit mukaan. Joskus tulli on kysynyt reseptejä. Hiilitabletit on hyvä pitää varalla, sillä bakteerikanta on erilainen. Juotava kannattaa ostaa pulloina.

Kännykkä

Soittaminen Suomeen tai kaverille Aunuksessa on edelleen varsin kallista. Siksi kannattaa käyttää tekstiviestejä. + 358 –systeemi toimii.

Erityistä, kysyttävää ?

Allekirjoittanut on käytettävissä erilaisten toivomusten suhteen. Yhteystiedot edellä.

Tervetuloa !

Pohjanmaa-Karjala ry
Antti Koski
+358 500 712 903

Tulostettava pdf-versio:
Ohjeita festivaalivieraille ja esiintyjille